Stip of Ster

STIP OF STER?

Fantasie en verbeelding

STIP

Organisaties maken er graag gebruik van, een stip aan de horizon. Het bedrijf kijkt vooruit, in de richting van die stip. Alle medewerkers van het bedrijf gaan die kant op. De stip staat voor een te behalen doel, een doel dat aan de horizon ligt. Het doel ligt in de toekomst, op de langere termijn. Het is een doel, een richting, waarop het bedrijf zijn pijlen richt. Mensen en middelen worden ingezet om de stip te bereiken.


GAT

Ik ben niet van ‘The Dot on the Horizon’, het is het idioom van zakelijkheid, de taal van de manager. Ik ben een fan van Yoko Ono’s ‘A HOLE TO SEE THE SKY THROUGH”. Vijftig jaar oud is deze witte ansichtkaart. In het midden van de ansichtkaart zit een gat waardoor je naar de lucht kunt kijken. Het gat heeft de grootte van een ouderwetse dubbeltje. Rechts van het gat staat de tekst:


A HOLE TO SEE

THE SKY THROUGH


YOKO ONO ’71


Dit gat staat voor voor mij voor verbeelding, over het gebruiken van je fantasie. Het is een gat waardoor er ruimte is voor eigen gedachten, reflectie, flexibel en niet vastgeroest zijn. Kortom, het klimaat van de kunst. Het gat in de ansichtkaart is voor mij een uitnodiging om weg te dromen, te mijmeren, een beetje omhoog te kijken of juist achteruit te kijken. Het gat heeft niet voor niets de vorm van mijn oog. Ik kan door het gat in alle richtingen kunt kijken, en belangrijker nog, de ingeslagen richting onmiddellijk weer veranderen...STIP OF STER?  CROWDFUNDING


STIP OF STER, wil je er ook één?

Mijn stip is een ster. Ruim veertig jaar koop ik in musea ansichtkaarten van kunstwerken. Ansichtkaarten van kunstwerken die mij inspireerden, die ik wilde onthouden, die ik wilde verzamelen. Aan deze ansichtkaarten heb ik recent een ster toegevoegd, een ster in aquarelverf om de verbeelding en de fantasie te prikkelen. De collage die nu ontstaat leunt aan de ene kant natuurlijk op de kunstgeschiedenis, maar voegt ook een andere betekenis aan de afbeelding toe. 


Deze luchtige multiple kan je bestellen voor 10 euro (12,50 euro incl. portokosten).


Hoe Bestellen?

1. Stuur een mail met de keuze van je ansichtkaarten en adresgegevens

2. Maak 12,50 euro over naar NL64 INGB 0003 7973 88 tnv VANLEEUWEN Beeldend Kunstenaar

3. De ansichtkaart/ster gaat de volgende dag op de post


Kunstcahier ‘QUOTES’

Wanneer er 100 ansichtkaarten verkocht zijn, is de actie geslaagd en begin ik met de productie van het Kunstcahier QUOTES. Zeven recente schilderijen van groot formaat en dertien schilderijen van een kleiner formaat krijgen hierin een plaats. Samen met jouw naam als sponsor van dit project. Een exemplaar van het Kunstcahier QUOTES kan je te zijner tijd ophalen in mijn atelier.


Drie jaar geleden begon ik aan deze serie schilderijen ‘QUOTES’. In de schilderijen breng ik figuratieve - en abstracte beeldelementen samen in één schilderij. Ik ben mij ervan bewust dat ik met mijn werk schatplichtig ben aan de kunstgeschiedenis. Dat ik mijn werk maak vanuit het besef dat mijn schilderijen in een geschiedenis/traditie passen. Deze ‘Quote’ schilderijen zijn een hommage aan modern, klassieke kunstenaars zoals Claude Monet en Henri Matisse maar ook aan William Turner, Albrecht Dürer en vele anderen.