Over

OVER

Henny van Leeuwen

Atelierontvangst


Stap binnen in het atelier van de schilder, het kloppend hart van de kunstpraktijk. Beleef de keuze, de inspiratie. Bekijk de kunstwerken. Kijk mee door de ogen van de kunstenaar.

Workshops


Leer meer over schilderen, aquarelleren of tekenen. Doe mee met een workshop. Altijd een inspirerend onderwerp. Aanmelden voor een workshops? Kijk op deze pagina naar actueel aanbod.

Advies


Zoek je een kunstwerk voor thuis of op kantoor? Stuur een mail voor een kennismakingsgesprek.

HENNY VAN LEEUWEN REIST VEEL, WOONT IN ROTTERDAM

VERBLIJFT VAAK EN GRAAG IN HET BUITENLAND


HENNY VAN LEEUWEN (SCHIEDAM 1957)

Veel aquarellen van Henny van Leeuwen ontstaan in de vorm van dagboeknotities. Impressies die zo indringend zijn worden als vanzelf weergegeven in kleine aquarellen. Zo ontstonden dagboeken  in Italie, New York, Turkije en de laatste jaren veel in Frankrijk.

Vorm, sfeer, kleur, structuur of titel: hiermee kan het concept van het werk van Henny van Leeuwen in het kort worden aangeduid.

De confrontatie met het (stedelijk)landschap, de eerste associatie, roept onmiddellijk een beeld bij hem op. Het concept is er, maar daarna ontstaat het proces om dit concept vorm te gegeven. Het zoeken naar authenticiteit, de oorsprong van die eerste indruk ligt hieraan ten grondslag.

Dan begint voor de toeschouwer de uitdaging om datgene wat ongeconditioneerd verbeeld is

thuis te brengen.


De vormen zijn geometrisch, lijken organisch, hebben een strenge structuur of zijn soms duidelijk herkenbaar. Het plezier van de waarneming, de impressie, de titel en de sensuele verfhuid die soms totaal verzadigd is, is het einde van het proces voor de kunstenaar. Dan begint het werkstuk een nieuw leven als het door de toeschouwer tot zich wordt genomen.


HENNY VAN LEEUWEN

Adres:

Zalmstraat 27-3

3114 NX SchiedamEmail:

info@hennyvanleeuwen.nlTelefoon:

+31 6 300 92 183


Het atelier bezoeken? Dat kan maar alleen op afspraak.


Stuur een mail naar:info@hennyvanleeuwen.nlNeem contact op door dit formulier in te vullen en te verzenden