Winkel

 1992 - MULTIPLE  'SIX FIGURES ON PEACHY ORANGE'

‘Ik kan met evenveel gevoel een vierkant als ook een rozenblaadje schilderen’


Kleur en het plaatsen van vormen daarin, dat is voor Henny van Leeuwen de essentie van zijn werk. Ook in dit werkstuk heeft hij gezocht naar de ideale verhouding tussen de abstracte en meer herkenbare vormen, waarbij de achtergrond een even belangrijke rol speelt.


Eigenlijk wil Henny van Leeuwen geen uitleg geven, maar doet het steeds wel. “Dat is een dualistisch pad waarop ik mij begeef. Ik zie er liever van af. Als ik me dan realiseer dat sommige gedachtensprongen van mij misschien door anderen niet helemaal kunnen worden gevolgd, ga ik me toch weer in allerlei bochten wringen om uit te leggen hoe ik bezig ben”, zegt hij. Om vervolgens te onthullen dat hij de juiste oppervlakte van de drie elementaire vormen en hun onderlinge verhouding uiterst precies heeft berekend met… een rekenmachientje.


Uit een interview met Jelle Gunneweg in 1992   lees meer

 1994 - MULTIPLE  'IMPROVED POSTCARD'

 2004 - ZEEFDRUKKEN UIT DE SERIE 'EEN OORVERDOVEND UITZICHT'

HENNY VAN LEEUWEN, beeldend kunstenaar. 

algemene informatie & voorwaarden. WINKEL

Turcica

Vanaf 1999 maakte ik een groot aantal reizen naar Turkije. Tijdens deze reizen schilderde ik ‘dagboeknotities’ in aquarel. Op deze manier ontstonden mijn eigen ‘turcica’, waarnemingen gebaseerd op de werkelijkheid, het (stedelijk)landschap en/of een eigen interpretatie van die werkelijkheid.

Wat raakte mij bij de eerste blik op het onbekende landschap? Het overweldigend gevoel, de kleur, de geur, het geluid, de warmte of juist koude? Welk beeld lag vast in mijn herinnering?

In kleine aquarellen, impressies op de grens van abstractie en figuratie, legde ik vast wat mij als eerste trof. Met een westerse blik maakte ik een directe vertaling van het waargenomen beeld naar een eigen beeldinterpretatie. De ter plekke geschilderde indrukken zijn een bron van inspiratie bij volgende werkstukken, tentoonstellingen en projecten.

Bij de zeefdrukken uit de serie 'Een Oorverdovend Uitzicht' zijn gedichten geschreven door de Turkse schrijfster Candan Beyaz.

HENNY VAN LEEUWEN

BEELDEND KUNSTENAAR


In mijn werk zoek ik naar de ideale verhouding tussen de abstracte en herkenbare vormen, waarbij de achtergrond een even belangrijke rol speelt als het onderwerp.

HOE BEREIKBAAR?


Adres: Zalmstraat 27-3, 3114 NX Schiedam

Email: info@hennyvanleeuwen.nl

Telefoon: 0031 (0)6 300 92 183

HET ATELIER BEZOEKEN?


Dat kan, maar alleen op afspraak.

Email: info@hennyvanleeuwen.nl


© Copyright Henny van Leeuwen 2017  Alle rechten voorbehouden.