Over

There Must Be Fifty Ways

This Must Be The Place

There Must Be Fifty Ways

 

In 2017 schilder ik een serie van vijftig aquarellen There Must Be Fifty Ways, natuurlijk is de titel van deze serie geïnspireerd op de bijna gelijknamige popsong van Paul Simon, waarbij de drumsolo aan het begin je uitnodigt de mogelijkheden te onderzoeken om je relatie te beëindigen. Diezelfde marcherende drumsolo en de quasi serieuze uitkomsten van het onderzoek inspireren mij om mijn relatie te onderzoeken met berken, een onderzoek dat uiteindelijk leidt tot een geschilderde ode aan de berk!

 

Wat bezielt me, waarom schilder met enige regelmaat berken, wat fascineert me aan dit snel omwaaiende boompje? Is er een moment aan te wijzen waarop dit allemaal begonnen is? Wanneer openbaart de berk zich aan mij?

 

In november 2002 vlieg ik naar Sint-Petersburg. De vlucht leidt van Amsterdam langs de Oostzeekust naar een koude bestemming. Gefascineerd kijk ik door het raampje van de oude Tupolev naar de eindeloze bossen met berkenbomen die Sint Petersburg omsluiten. Het heeft licht gesneeuwd, wat de karakteristieke doortekening van de boomstammetjes nog markanter maakt, de boompjes nog fragieler. De berken zich verstoppen in de seizoenen. Een half jaar lang zie je ze niet of nauwelijks en dan ineens laat het lage zonlicht van herfst en winter de stam van de berk oplichten, nog later in de winter lijkt het alsof de rode gloed van verschillende kleine takken samen een grotere waas vormen. Subtiele en vluchtige veranderingen die zich goed laten omschrijven met aquarelverf.

 

 

 

 

 

VERSCHILLENDE TECHNIEKEN

The Place I live in

Aquarel

Where are We

Aquarel

The Place I live in

Aquarel

aquarel Henny

Where are We

Aquarel

HOE BEREIKBAAR?

 

Adres: Zalmstraat 27-3, 3114 NX Schiedam

Email: info@hennyvanleeuwen.nl

Telefoon: 0031 (0)6 300 92 183

HENNY VAN LEEUWEN

BEELDEND KUNSTENAAR

 

In mijn werk zoek ik naar de ideale verhouding tussen de abstracte en herkenbare vormen, waarbij de achtergrond een even belangrijke rol speelt als het onderwerp.

HET ATELIER BEZOEKEN?

 

Dat kan, maar alleen op afspraak.

Email: info@hennyvanleeuwen.nl

 

© Copyrigh Henny van Leeuwen 2017 Alle rechten voorbehouden.