Galerie

EN ROUTE - AT HOME

Onderweg of in het atelier

DE STAD IS VERTROUWD

Veel van mijn werkstukken ontstaan in de vorm van dagboeknotities. Impressies die zo indringend zijn worden als vanzelf weergegeven in kleine aquarellen. Zo zijn er dagboeken van New York, Venetië en uit Turkije.

Vorm, sfeer, kleur, structuur of titel: hiermee kan het concept van mijn werk in het kort worden aangeduid. De confrontatie met het (stedelijk)landschap, de eerste associatie, roept onmiddellijk een beeld bij mij op. Het concept is er, maar daarna ontstaat het proces om dit concept vorm te gegeven. Het zoeken naar authenticiteit, de oorsprong van die eerste indruk ligt hieraan ten grondslag.


Daarna begint voor de toeschouwer de uitdaging om datgene wat door mij ongeconditioneerd verbeeld is, thuis te brengen. De vormen zijn vaak geometrisch, lijken organisch, hebben een strenge structuur of zijn soms duidelijk herkenbaar.


Het plezier van de waarneming, de impressie, de titel en de sensuele verfhuid die soms totaal verzadigd is, is het einde van het proces voor mij als kunstenaar. Dan begint het werkstuk een nieuw leven als het door de toeschouwer tot zich wordt genomen.Werkwijze:

Veel van mij aquarellen ontstaan onderweg op een manier die verwant is met fotograferen. Een waarneming, een gevoel, een geur of een geluid kan de aanleiding zijn voor het onstaan van een kleine aquarel op papier. Op reis gaat altijd een flinke hoeveelheid materiaal mee.


  • Aquarelpapier, vaak handgeschept
  • Aquarelverf
  • Penselen
  • Houtskool


Anders gaat het op het atelier:

Mijn werkwijze in het atelier is anders, trager, bedachtzamer, gelaagder, minder direct.


Volgende ateliertentoonstelling: Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten en tentoonstellingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

REISVERHALEN IN BEELD

New York 1990

Aquarel, 30 x 21 cm


indrukken van het leven in een metropool

waarin soms de indrukken overweldigend zijn

soms heel intiem

waar constant beweging is.

diep onder de grond de metro met al haar agressiviteit

bovengronds de eindeloos voortzoevende

stroom automobielen en bussen.


Lees meer

Istanbul 2001

Aquarel, 30 x 21 cm

... Hij ging naar plaatsen waar de autochtonen niet kwamen in een zoektocht naar kleur, huid en ondefinierbare symmetrie. Zijn werk toont zijn vakmanschap en plezier in het vastleggen van al die wezenlijke elementen ...

New York,  2017

Aquarel, 30 x 21 cm

... de werkstukken zijn zeer persoonlijk met een vreemde, ongebonden jazzy inprovisatie in zich. Ik kijk nu al uit naar het volgende aquarellen van Henny, waarbij hij zijn aquarellen te voorschijn zal halen en mij deelgenoot zal maken van zijn eigenzinnige reis...

HOE BEREIKBAAR?


Adres: Zalmstraat 27-3, 3114 NX Schiedam

Email: info@hennyvanleeuwen.nl

Telefoon: 0031 (0)6 300 92 183

HENNY VAN LEEUWEN

BEELDEND KUNSTENAAR


In mijn werk zoek ik naar de ideale verhouding tussen de abstracte en herkenbare vormen, waarbij de achtergrond een even belangrijke rol speelt als het onderwerp.

HET ATELIER BEZOEKEN?


Dat kan, maar alleen op afspraak.

Email: info@hennyvanleeuwen.nl


© Copyright Henny van Leeuwen 2017  Alle rechten voorbehouden.